Fliken roliga redigeringar

Under fliken Roliga redigeringar finns många roliga guider,

Ju noggrannare du är när du gör markeringen, desto bättre resultat kommer du att få, men, det är ingen idé att jobba med deallra minsta detaljerna i det här läget, det är faktiskt lättare att ta det lite längre fram i guiden. Så jag tänker att det här får nog räcka, flaggan ska väl fortfarande vara skarp.

Sen har du knappen Lägg till rörelseoskärpa, jag ska zooma ut med Ctrl + 0 så att vi ser bakgrunden lite bättre.

Du kan använda det här reglaget för att justera hur mycket oskärpadu vill ha på bakgrunden, om du vill att det bara ska se ut som färgade streck, eller om det ska finnas lite detaljer kvar och du kan välja i vilken vinkel den härrörelseoskärpan ska gå. I det här läget ser det väl mest logiskt ut om den harsamma vinkel som horisonten. Nu kommer jag till det som jagnämnde i början om att jobba med de minsta detaljerna, Förfina effekt-pensel, och med hjälp av den penseln kan du sudda bort eller fram olika delar.

Nu ska jag inte ta mer tid för att bara pilla med detaljer, det här kan du göra själv om du vill testa på den här bilden eller på nån egen bild.

När du är nöjd med resultatet klickar du på Nästa och sen kan du antingen fortsättajobba med bilden i Expertläget eller så sparar du den, jag väljer att spara den med ett litet tillägg på filen, så att jag vet vad det är som är gjort och jag sparar den sen i Photoshop-format. Om du tycker att det här med farteffekt är snyggt, och om du vill ha den här effekten direkt i kameran kan du fotografera med långexponeringstid och följa motivet i rörelsen, David Brohede kallar detta för swish-tricket, så gå till hans kurshär på Moderskeppet om systemkameran, och titta på hur han löser det här utan Photoshop.