Bildkomposition för fotografer

Bildkomposition för bättre fotografier

Bildkomposition är en av fotografens viktigaste grundstommar. Lär du dig de regler som finns, kommer du direkt ta bättre bilder. Små detaljer har större inverkan än vad du kan tro.

Du tittar på två bilder. Den ena känns som en helt okej bild. Men den andra smäller till med en riktig wow-känsla i magen. Vad är det som får dig att känna så? Och hur skapar du dina egna wow-bilder?

Bildkompositionens regler du som fotograf måste kunna

Lärarna Camilla och Filip lotsar dig genom viktig kunskap om bildformat- och utsnitt, symmetri och ledande linjer, samt klassiska kompositionsregler som gyllene snittet och tredjedelsregeln.

Genom en uppsjö av bildexempel får du träna upp ditt bildseende för att sedan omsätta kompositionsreglerna i praktiken med din egen kamera.

  • Undertextad
  • 32 avsnitt
  • 2h 4m
  • Släpptes September 2018
Två fantastiska lärare lär dig allt om bildkomposition inom foto!Camilla Grönbladh
Camilla Grönbladh är ofta ute och föreläser hos landets fotoklubbar och har medverkat som jury i flertalet fototävlingar. Hon älskar helt enkelt att samtala om bilders beståndsdelar och berättelser.Filip Pilthammar
Filip Pilthammar har ett superstort intresse för kamerateknik och fotografering. När han inte kollar in de senaste kameranyheterna är han ute med kameran i högsta hugg för att fota porträtt.