Actionfotografering med blixt

Skarpare, mer kontrastrikt och artistiskt

Det här är kursen för dig som vill ta ditt äventyrs- och actionfotograferande till en ny nivå. Vare sig du fotograferar motocross, skidåkning eller löpning är dags det att plocka fram blixten.

Med en extern blixt i kameraväskan och kunskapen om hur du använder den i skarpt läge, styr du själv över ljuset och kan ta bilder som tidigare var omöjliga. Bilderna kommer att bli skarpare, ha mer kontrast och få en snygg artistisk känsla. Helt utan att upplevas som ”blixtiga”.

Läraren Fredrik Schenholm visar dig blixtens fem viktigaste funktioner: blixteffekt, blixtsynktid, brinntid, high speed sync samt den 2:a ridån. Du får lära dig att rigga upp blixten ute på fält samt får koll på vilka inställningar du ska använda.

Under kursens gång följer du med när Fredrik fotar såväl traillöpning som skogscykling och klättring. Kunskaperna och teknikerna kan alltså användas i alla fartfyllda lägen!

  • Undertextad
  • 32 avsnitt
  • 1h 19m
  • Släpptes Juli 2017
Fredrik Schenholm

Fredrik är en utbildad geolog och äventyrsfotograf som bor i Göteborg men trivs bäst på bergstoppar som Mont Blanc och Mount Everest.Läs mer om Fredrik här