Egna overlays med Photoshop

Lär dig skapa dina egna overlays

Du har säkert sett sagolika bilder med dimma, snö och magiskt glitter. Ja, eller kanske eld och rök. Men hur skapar du det där? Ja, det behöver faktiskt inte vara så krångligt som du kanske tror och allt handlar om att experimentera och våga testa.

Det här är kursen för dig som gillar att skapa bilder i Photoshop och nu är sugen på att veta mer om detta med overlays.

En overlay är en bild som ligger på en annan bild - alltså pratar vi om en slags montage.

Använd mobilen för att samla material

Gör det inte svårare än vad det är. Din mobilkamera finns alltid tillgänglig och Maria berättar i kursen om hur hon använder sin mobilkamera för att samla på sig material så som olika strukturer, ytor och bakgrunder som hon sedan kan avvända i sitt skapande.

Om kursen Skapa egna overlays

Fotografen Maria Lindberg tar dig med på en digital skapar-resa där du får följa hennes arbete med att skapa effektfulla overlays som ger den där extra kryddan och magin till hennes bilder. Maria ger dig tips och verktyg för hur du kommer igång själv med att skapa dina egna overlays.

Du får lära dig skapa snö, dimma, regn och magiskt glitter. Maria visar hur du gör allt från grunden på ett enkelt sätt och du kommer från denna dag aldrig mer köpa färdiga bilder och overlays som andra skapat.

Maria lär dig:

  • Hur du skapar en enkel studio hemma för fotografering
  • Hur du samlar in material med mobilkameran
  • Hur du jobbar med blandninglägen
  • Hur du kan kombinera och justera ihop flera olika overlays
  • Hur du jobbar med texturer för effektfulla bakgrunder och ytor

Efter kursen kommer du fotografera eget material till dina egna effektfulla overlays. Du kommer ha full koll på hur du skapar en overlay och redigerar fram ett perfekt slutresultat.

Om Maria Lindberg

Fotografen Maria Lindberg - Hästägare, utbildare och en riktigt vass porträttfotograf som för det mesta skapar sagolika bilder med sin kameran.

  • Undertextad
  • 20 avsnitt
  • 57m
  • Släpptes April 2022

Maria Lindberg är en prisad porträttfotograf som skapar sagolika bilder med tidlös känsla. Hon delar med sig av sina kunskaper i välbesökta workshops och vi på Moderskeppet är otroligt stolta att ha henne med ombord.Läs mer om Maria