Filma med flera kameror

Skapa en bättre och mer levande videoupplevelse

Vissa saker går inte att göra om. En bröllopsceremoni utspelar sig bara en gång, det finns inte två likadana fotbollsmatcher och en intervju kanske behöver fångas i en tagning. Att filma med flera kameror vid just de tillfällena, gör din videoproduktion mer intressant att titta på, och ditt innehåll kommer fram mycket bättre än om du bara har en videokamera.

Videoproducenten Josefina Sahlin lär dig hur du ska tänka när du planerar och filmar en professionell videoproduktion med två eller flera kameror. En så kallad flerkameraproduktion.

Du kommer veta vilka kamerainställningar som är viktiga, hur du placerar dina kameror, varför dina kameror ska bli tilldelade specifika roller och hur du förbereder ditt videomaterial för att enkelt kunna synkronisera det i redigeringen.

Filmutdrag i kursen:

Going nowhere (2001) av Vilhelm Sundin

  • Undertextad
  • 19 avsnitt
  • 45m
  • Släpptes Juni 2015

Josefina Sahlin är lärare och videoproducent på Moderskeppet. Hon gillar att filma och skapa levande videoproduktioner som är filmade med flera kameror. Som flerkameraproduktion har hon filmat teatrar och konserter, intervjuer och föreläsningar. 

Läs mer om Josefina