Filma med mobilen (2022)

Skapa snabba och professionella videoklipp när du filmar med mobilen

Du vill skapa en video till sociala medier, en presentation eller till din hemsidan. Smart. För skapar variation, inspirerar och bjuder in dina följare (eller besökare) till den plats du är på.

Vertikal eller horisontell video

En del säger liggande eller stående video. Sak samma. Det viktiga är att du innan du börjar filmar bestämmer vilket format du vill använda och inte blandar dessa två olika format i en och samma video. Till sociala medier kan du använda vertikal video till stories-flöden och horisontell video till övriga flöden. För presentationer och webb rekommenderas horisontell video.

Mikrofon och stativ till mobilkameran

Använder du en mygga (en liten mikrofon du fäster på tröjan) och mobilstativ när du filmar, blir dina videoklipp vassare. För tittaren blir det lättare att koncentrera sig på ditt innehåll och höra ditt innehåll. Mikrofon och stativ är bra investering när det kommer till att filma med mobilen.

Om kursen Filma med mobilen

I den här kursen lär du dig knepen för att filma bra videoklipp med mobilen. Med läraren Josefina Sahlin blir du säker på att du får videomaterial du verkligen kan använda.

Josefina lär dig:

  • Bästa sättet för bra videobild
  • Välja horisontell eller vertikal video.
  • Enkla knep att få bra ljus i dina videoklipp.
  • När och hur du använder mobilkamerans zoom.
  • Tillbehör du behöver när du filmar med mobilen.

Efter kursen kommer du direkt igång att filma med din kameraapp i antingen Android eller iPhones.

Om Josefina Sahlin

Även om Josefina har tillgång till avancerade videokameror, filmar hon nästan alltid med mobilkameran. Då kan hon direkt använda sitt videomaterial och på så sätt kommunicera snabbare. Att Josefina har video som sitt favoritmedie går inte att ta miste på.

 


Sagt om kursen: Filma med mobilen

"Kursen är en perfekt introduktion för den som enkelt och snabbt vill komma igång och lära sig filma med mobilen. Vi får lära oss det viktigaste om format, ljus och ljud, bildkomposition och variation, vinklar och bildutsnitt, stabila klipp och hur långt ett filmklipp bör vara. Det är genomgående enkla, smarta och handfasta tips som är lätta att följa och tillämpa. Men kanske viktigast av allt – man får verkligen lust att sätta igång och filma direkt!"

– Jenny Tingvall

"Kursen är proffsigt gjord och Josefina har en förmåga att verkligen nå fram till mig som åskådare. Jag kan varmt rekommendera denna kurs för alla som vill komma vidare i sitt filmande och utvecklas på detta område!"

– Jessica Bäckström

  • Undertextad
  • 23 avsnitt
  • 37m
  • Släpptes April 2021
Josefina Sahlin

Josefina Sahlin filmar och skapar film varje dag. Både som videoproducent på Moderskeppet och hemma. Att arbeta med rörlig bild är bland det mest kreativa hon vet!Läs mer om Josefina