Filma med systemkameran - Tekniken

Kom igång med att filma med din systemkamera

Att filma med din systemkamera har aldrig varit så enkelt som nu för idag är din systemkamera inte bara en stillbildskamera utan även en videokamera. I din systemkamera finns allt du behöver för att skapa magiska filmer precis som den redan ger dig möjligheter att skapa fantastiska stillbilder. Men hur funkar det egentligen att filma med systemkameran rent tekniskt?

Hur funkar det där med bilder per sekund, HD-format och vad är en codec? Ja, det är många saker att sätta sig in i när din systemkamera blir en videokamera. Dels behöver du förstå vilka inställningar som är bäst för dig i olika situationer och vad för prylar som är bra att ha koll på. Men du behöver också börja testa dig fram och det kan ju kännas lite läskigt i början.

I den här kursen får du lära dig allt det tekniska du behöver från grunden när det kommer till att filma med din systemkamera.

David Brohede är expert när det kommer till att lära ut teknik på ett pedagogiskt sätt på video. Genom åren har David Brohede blivit en av Moderskeppets mesta lärare och skapat många finfina pedagogiska kurser med detaljerade instruktioner som gör utmanande teknik lättbegriplig. David är pedagog ända ut i fingerspetsarna och med sitt intresse för film och teknik så lär han dig genom den här onlinekursen att hantera inställningar, ljus, ljud och mycket mer av dom tekniska utmaningar det innebär att filma.

  • Undertextad
  • 45 avsnitt
  • 2h 23m
  • Släpptes November 2021
David Brohede är fotograf och lärare för kursen Filma med systemkameran - Tekniken

David Brohede är utbildad Psykolog och en av Moderskeppets mest frekventa lärare med en stor passion för foto, video och teknik.Läs mer om David