Formelverktyget i Excel

Upptäck kraften med formler i Excel

Arbetar du med formler i Excel, men har ännu inte riktigt upptäckt kraften med Excels funktioner? Du kanske inte riktigt får till formlerna och uträkningarna som du vill. Med kunskaper om inbyggda formler och funktioner finns det värdefull tid och energi att spara. Dessutom blir arbetet betydligt roligare! IT-utbildaren Peter Zier lär dig smarta knep i Excel och ger dig en handfull värdefulla funktioner som du praktiskt kan testa direkt.

Det kan du göra med formler i Excel

Formler och funktioner är något det finns mängder av i Excel. Du behöver inte lära dig alla för att komma långt. Det räcker med 10-20 som du får lära dig i kursen. Skapa listor, kalkyler eller veckoplanering. Med formler kan du beräkna det mesta. Både på jobbet och privat på fritiden.

Om kursen:

Kursen tar dig steg för steg genom formelverktyget i Excel där du får lära dig hantera funktioner och formler för att både förbättra och förenkla ditt arbete. I den här kursen får du på ett enkelt och pedagogiskt sätt lära dig att använda formelverktyget i Excel.

Peter lär dig: 

  • Om den inbyggda funktionaliteten i funktionsbiblioteket 

  • Hantera cellreferenser.

  • Arbeta med statistiska funktioner och textfunktioner.

När du har sett kursen kommer du att behärska Excels funktionsverktyg och se det som ett kraftfullt verktyg i din vardagliga verktygslåda.

Din lärare: 

IT-utbildaren Peter Zier har mångårig erfarenhet av att föreläsa och utbilda inom både programvaror och digitala system. Till vardags håller han datautbildningar på bland annat yrkeshögskolan i Kristianstad med samma passion och har där utvecklat flera distanskurser.

“Kom ihåg att njuta av ditt lärande.”

  • Undertextad
  • 17 avsnitt
  • 54m
  • Släpptes December 2021
Peter Zier

Peter är lärare och Office-fantast med lång erfarenhet av utbildning både i skolväsendet och i det egna utbildningsbolaget där Peter skapar onlinebaserad undervisning.Läs mer om Peter