Formulär i Word

Börja skapa dina formulär med Word

Arbetar du i Microsoft Word men har ännu inte riktigt arbetat med verktyget Utvecklaren. Med hjälp av Utvecklaren kan du skapa dina egna anpassade formulär som är precis så som du vill ha dom för din organisation. Dessutom blir arbetet betydligt roligare! IT-utbildaren Peter Zier lär dig smarta knep i Word och ger dig en handfull värdefulla tips som du praktiskt kan testa direkt i ditt arbete med formulär.

Om kursen: 

I kursen får du lära dig att skapa formulär i Microsoft Word. Korta, smidiga delmoment lotsar dig framåt. Kursen är designad enligt en enkel trestegsmetod: Titta – Gör – Repetera. Kursen utgår från Word i en Microsoft 365-miljö. Du kommer bland annat få lära dig varför du ska arbeta med just Word för att skapa dina formulär, hur du kommer igång med tabeller för att underlätta ditt arbete med formulär, hur du infogar kontroller, hur du testar och redigerar formulär och en hel del annat.

I den här kursen får du på ett enkelt och pedagogiskt sätt lära dig att skapa formulär i Word.

Peter lär dig: 

  • Att skapa formulär för i fyllnad på dator
  • Förstå och använda olika kontroller för att underlätta för användaren
  • Hur du redigerar och skydda formuläret/dokumentet
  • Att effektivisera ditt arbete med byggblock
  • Hur du sparar formuläret som dokumentmall

När du har sett kursen kommer du att känna dig trygg med att skapa både analoga och digitala formulär i Word och se det som ett värdefullt verktyg i din vardagliga verktygslåda.

Din lärare: 

IT-utbildaren Peter Zier har mångårig erfarenhet av att föreläsa och utbilda inom både programvaror och digitala system. Till vardags håller han datautbildningar på bland annat yrkeshögskolan i Kristianstad med samma passion och har där utvecklat flera distanskurser.

“Kom ihåg att njuta av ditt lärande.”

  • 17 avsnitt
  • 48m
  • Släpptes April 2022
Peter Zier

Peter är lärare och Office-fantast med lång erfarenhet av utbildning både i skolväsendet och i det egna utbildningsbolaget där Peter skapar onlinebaserad undervisning.Läs mer om Peter