Fotografera din trädgård

Fånga trädgårdens magi på bild

Du har sett de där vackra närbilderna på blommor och växter och kanske du känner att du också vill fotografera din trädgård men du vet inte vart du ska börja? Då har du hittat rätt! I den här kursen kommer Jan Wallermark lära dig hur du kan ta magiska bilder i din egna trädgård. Så nu är det dags att utmana dig själv och börja fotografera det vackra i din direkta närmiljö.

Utmaningen med att fotografera i trädgården

När du fotograferar din trädgård kan ljuset vara en stor utmaning. Det är svårt att se hur ljuset kan användas till din fördel. Men ljuset är din bästa vän. Det är samspelet mellan ljus och mörker som gör bilderna levande. 

Upptäck din trädgård

Ge dig ut och fotografera i trädgården tillsammans med Jan Wallermark. Upptäck din trädgård i nytt ljus och leta efter vackra motiv. Det kan vara allt från snödroppar till blommande äppelträd. Det enda som stoppar dig är din fantasi.

Om kursen Fotografera din trädgård

I den här kursen får du lära dig hur din trädgård kan förevigas genom fotografering. Jan Wallermark berättar och visar hur du kan experimentera med bakgrund, ljus och fokus. På ett pedagogiskt och enkelt vis lär Jan dig att ta smakfulla bilder i din trädgård.

Jan lär dig bland annat

  • Hur du framhäver motivet
  • Vikten av fokus
  • Komposition – Bakgrund  
  • Komposition – Förgrund
  • Hur du använd ljuset 

Efter kursen kommer du kunna ta bilder som berättar något. Strunta i bildtext, bilderna kommer tala för sig själva. Dina bilder kommer vara så vackra att du inte kan motstå att dela med dig. Kanske är det dags för din alldeles egna utställning.

Din lärare Jan Wallermark

Jan har fotograferat i över 25 år. Kärleken för naturen och det gröna lyser igenom i hans fotografier. Han är skapare och arrangör av utställningen “Naturen i Närbild”.

  • 24 avsnitt
  • 58m
  • Släpptes April 2022
Jan Wallermark

Jan Wallermark är fotografen som passionerat skapar magiska bilder i sin direkta närmiljö. Kanske hittar du honom i Göteborgs botaniska trädgård bland orkidéerna.Läs mer om Jan.