Fotografera i befintligt ljus

Lär dig fotografera i olika ljus

Naturens eget ljus är fantastiskt, så se till att du kan fotografera i olika ljus. Det ger dig som fotograf enorma möjligheter till bra bilder. Att kunna se och använda ljuset som finns runt omkring dig är därför en viktig nyckel till att du utvecklas som fotograf. Oavsett om du använder en systemkamera eller mobilkamera.

Fotografens olika ljusförutsättningar

David Brohede ger dig de mest användbara och efterfrågade teknikerna för att hantera och kontroller olika ljussituationer. Du lär dig fota inomhus i blandljus, under kvällen när ljuset är svagt och under dagen när solen lyser starkt. Du lär dig också använda en reflexskärm, både för att skapa bra ljus men också för att ge en spännande effekt.

Kursen fokuserar bara på ljuset och hur du fotograferar med olika ljusförutsättningar. Därför spelar det ingen roll om du använder mobilkamera, kompakt-, hybrid- eller systemkamera.

Vill du lära dig grunderna i kamerahantering kan du kika på grundkursen Kom igång med din systemkamera. Se gärna den om du är osäker på din systemkamera.

Musik: I dunno av Grapes.

  • Undertextad
  • 56 avsnitt
  • 3h 16m
  • Släpptes Oktober 2012
  • Uppdaterad Juni 2021
david brohede kvadrat

David Brohede lär ut med entusiasm, ett brinnande fotointresse och en gnutta finurlighet. Alltid med konkreta exempel som är lätta att förstå och som du själv stöter på i ditt fotograferande.Läs mer om David.