Fotografera med reflexskärm

Lär dig styra ljuset och skapa bättre porträtt

En reflexskärm kan vara det enklaste fototillbehöret som finns. Den behöver ingen ström, är inte tung eller tar mycket plats, är inte så ömtålig och inte så dyr. Trots det så gör den rätt använd underverk med ljuset i dina bilder. Den kan snabbt och enkelt förvandla ett svårt ljusförhållande till ett helt fantastiskt.

Reflexskärmar kommer i många olika former och storlekar. Utöver det så finns det ett gäng olika sidor och ytor som en reflexskärm kan ha. Alla med sina egna unika egenskaper och fördelar.

Moderskeppets fotograf Filip älskar sina reflexskärmar och lär dig i den här kursen hur du som aldrig provat sådana enkelt kan komma igång med enkla instruktioner i specifika recept.

Han förklarar informativt och underhållande om reflexskärmarnas olika egenskaper och hur du kan använda dem för att dina bilder ska kunna ta steget upp till nästa kreativa nivå. Du kommer snabbt förstå att det inte råder någon tvekan om att reflexskärmen är fotografens bästa vän och ett måste i varje kameraväska.

  • Undertextad
  • 25 avsnitt
  • 1h
  • Släpptes November 2018
Filip Pilthammar

Filip Pilthammar är videoproducent på Moderskeppet och älskar fotografering och fototeknik. Han fotograferar nästan allt när Moderskeppet behöver bilder och fotograferar porträtt och bröllop privat.Läs mer om Filip