Fotografera stilleben med speedlight

Lär dig styra ljuset när du fotograferar med speedlightblixt

I kursen får du lära dig hur du ljussätter ditt motiv när du fotograferar med hjälp av speedlightblixt och olika hjälpmedel. De här teknikerna kan du applicera på både stilleben och produktfoto, men även allt annat du fotograferar.

Din lärare är Jens Spencer, produkt- och porträttfotograf. Han brinner för att fotografera med speedlightblixt och att få andra att upptäcka tjusningen med kreativt blixtfoto. Jens förklarar på ett lugnt men engagerat sätt, med målet att du verkligen ska förstå innebörden av att blixtljuset går i en rak linje och hur du kan få det att böja sig som du vill.

Du får lära dig att att fotografera med speedlightblixt och att använda olika modifierare, som gobos, softbox och flaggor, för att belysa ditt motiv. Du får lära dig om high key och low key - alltså hur du skapar rätt känsla i bilden. Du får också lära dig att framhäva ditt motivs former och att ljussätta blanka kontra matta material.

Till sist får du följa med Jens i hans hemmastudio när han planerar och genomför ljussättningen av ett stilleben och till sist fyrar av kameran (och blixtarna!). Efter kursen bjuder han dessutom på ett bonusavsnitt med ett grymt tips på snabb retouch.

Kursen är för dig som kan hantera din systemkamera i manuellt läge, och som är nyfiken på att använda hjälpmedel för ditt blixtfotograferande. Du behöver dock ingen fullt utrustad studio, med lite skaparglädje och påhittighet kommer du långt.


 

  • Undertextad
  • 21 avsnitt
  • 56m
  • Släpptes November 2021
Porträtt på Jens Spencer

Jens Spencer är fotografen med förkärlek för produktfoto och att fotografera med blixt.Läs mer om Jens