Fånga vattnet

♫ Musik ♫

Hej, hej! Jag är född i fiskens tecken. Som liten lekte jag sjöjungfru i sjöar, pooler och hemma i badkaret. Jag bangar aldrig ett morgondopp, kan sitta länge och bara stirra på en sjö. Och när jag är på kontoret och arbetarså lyssnar jag gärna på ljudet av regn eller vattenkluck i mina hörlurar. Vatten är magiskt. Det reflekterar, rinner, faller, skummar och vågar, drippar och droppar, frostar och fryser. Vattnet skänker såväl lugn som äventyr. Det fascinerar och väcker fantasin. Vatten fyller både mitt och ditt livpå många olika plan och ändå är det så mystiskt och hemligt. Det lever liksom sitt eget liv, även om vi försöker tämja det. Det är i konstant förändring. Och så gömmer det garanterat grejeri sitt djup, vilket i sig är ganska nervkittlande.

Den här kursen är för dig som älskar vatten och som vill föreviga vattnetpå bild. Jag heter Sanna Lund och jag är både sjöjungfru och lärare. Jag kommer att guida dig till att fotografera vattnetpå ett mer medvetet sätt, så att dina vattenbilder blir mer intressantaoch fulla av spänning.

Tillsammans kommer du och jag att dyka ner i olika vatten. Du kommer att få kunskapom slutartider och utrustning för ditt vattenfotande. Jag kommer att ge dig kompositionsknepen som passar perfekt när det handlarom just vatten. Vi kommer att kika på vattnets karaktär och rörelse, väderoch årstider, speglingar och en massa annat.

Du kan faktiskt följa med i den här kursen oavsett om du fotograferarmed din mobilkamera eller systemkamera. Men jag kommer att gå in på någrakamerainställningar och viss utrustning. Dem kommer jag att prata kringmed en systemkamera som utgångsläge. Jag kommer också att utgå från att duhar lite koll på din kamera och kan grunderna, som att justera exponeringmed slutartid, bländare och ISO. Så klä på dig vadarbyxorna och fäll uppparaplyet. Nu blir det vattenfotografering. (Ropar) Välkommen till min fota vatten-kurs!