Hantera lösenord med 1Password

Kom igång med säkrare lösenordshantering

 

Har du också känt frustrationen när du ska logga in på ett konto på webben och du har glömt bort lösenordet? Eller ångesten när du inser att dina kunders lösenord finns på pappersanteckningar eller okrypterat i en anteckningsapp på din telefon?

Om kursen

1Password är en programvara som finns för dator och mobila enheter. Med hjälp av 1Password kan du samla alla dina lösenord på ett ställe och få hjälp att skapa nya säkra lösenord. Det enda du behöver komma ihåg är ett enda lösenord för att logga in i programmet och komma åt alla dina inloggningsuppgifter.

Dessutom kan du lagra betalkortsuppgifter och personuppgifter för att låta 1Password fylla i formulär åt dig. Du kan organisera dina uppgifter i olika valv och på så sätt dela valda lösenord med andra: ett privat valv, ett för familjen, ett för företaget eller varför inte flera valv för olika kunder.

”I den här kursen kommer du lära dig något ganska tråkigt och inte så kreativt, men tro mig, du kommer vara stolt över dig själv när du har gjort den här investeringen”.

Kursen lär dig att

  • Ladda ner 1Password till dator och mobilenhet och skapa konto
  • Generera säkra och unika lösenord
  • Lägga till säkra anteckningar, betalkortsuppgifter och identiteter
  • Använda flera olika valv och dela lösenord med andra på ett säkert sätt
  • Åtgärda sårbara och svaga lösenord

Din lärare

Lärare i kursen är Mikael Jansson, egenföretagare, projektledare och eventkoordinator. Mikael har arbetat med 1Password i många år för att hantera lösenord åt sig själv och sina kunder. Han vet med andra ord vilka förtjänster programmet kan ge dig och vilka fallgropar du ska undvika. Med kursen vill Mikael motivera dig att komma igång med säkrare lösenordshantering en gång för alla.

”Jag började arbeta med 1Password för tio år sedan och har besparat mig mycket frustration tack vare att jag samlat alla mina lösenord på ett ställe, inte bara mina privata eller företagskopplade lösenord, utan lösenord för alla mina kunder”.

  • Undertextad
  • 16 avsnitt
  • 42m
  • Släpptes December 2021
Närbild på Mikael Jansson i svartvitt

Mikael Jansson är egenföretagare och konsult inom kommunikation och evenemang många års erfarenhet av att använda 1Password professionellt.Läs mer om Mikael