Kom igång med din systemkamera (2022)

Lär dig använda din systemkamera

Oavsett om du precis skaffat din systemkamera, eller om du haft den ett tag men inte riktigt kommit igång att använda den, så är den här kursen för dig. För med en systemkamera i handen har du möjlighet att ta bilder som berättar det där lilla extra. Men hur funkar egentligen bländare, slutare och ISO?

Utmaningen att fota med systemkamera

Det kan tyckas vara mycket att ha koll på. Att få till rätt exponering, vad gör ISO-talet och hur får du egentligen en sån där fin suddig bakgrund? I den här kursen avmystifierar David alla saker som du kan uppleva svårt med din systemkamera.

Ta skarpa, lagom ljusa bilder med rätt färgton

Genom att förstå och ta kontroll över din systemkameras inställningar kommer du kunna ta bilder som är skarpa, lagom ljusa och med rätt färgton. Med Davids hjälp får du dessutom koll på vad RAW är för något och du kommer lära dig både systemkamerans automatiska och manuella inställningar.

Om kursen Kom igång med din systemkamera

I den här kursen guidar David dig på ett tryggt, pedagogiskt och inte minst roligt sätt genom systemkamerans inställningar. Han lär dig om exponering, skärpa och fotoeffekter. Du får dessutom hänga med David på tre olika fotograferingar där han avslöjar vilka inställningar han använder för att få bra bilder.

David Brohede lär dig 

 • Hur bländaren funkar
 • Hur exponeringstiden funkar
 • Hur ISO funkar
 • Hur du får skarpa bilder
 • Systemkamerans vitbalans

  Du kan enkelt följa med i kursen, oavsett vilket kameramärke du använder. Så grabba tag i din systemkamera och gör dig redo för en rolig och lärorik kurs!

Om din lärare David Brohede

David har fotat med systemkamera i över 20 år och i den här kursen vill han ge dig sina bästa fototips och ge dig en stabil grund att stå på.

Som David säger, - Att fota med systemkamera är lite som att ta körkort - du behöver lära dig regler och grunder för att ta dig fram, men det intressanta är vart du låter din färd gå.

Vart tänker du låta din systemkamera ta dig efter den här kursen?

Pssst! Har du en spegellös systemkamera? Se den här kursen!

 • Undertextad
 • 44 avsnitt
 • 2h 5m
 • Släpptes December 2020
David Brohede

David Brohede har över femton års erfarenhet av att lära andra komma överens med sina kameror och utnyttja de möjligheter som finns på ett roligt sätt.Läs mer om David.