Ljusa upp hy

Ett kraftfullt sätt att lyfta fram motivet och få motivet attlättare framträda. Är att ljus upp hyn en aning. Och göra den lite ljusare helt enkelt. Och jag kommer använda precis samma teknik som i avsnittet där jag minskade röd hy. Då använder du ungefär samma taktik och samma verktyg. Jag har öppnat en bild i Biblioteksmodulen och tryckerD för att komma till framkalla. Och det första nu precis som i avsnittet om att minska röd hy såsäkerställer jag först och främst att jag har rätt kameraprofil satt härCamera Portrait precis som det ska vara. För då vet jag att jag har bäst förutsättningar förvad det gäller hudtoner. Det vill säga så naturliga och så

naturella som det bara går. Därefter går jag in under panelen NML, Nyans, mättnad och luminans. Och i det här fallet så ska jag in i Luminans läget. Och åter igen då så är det svårt att veta vilka hudtoner jag egentligen har härär dom röda, är dom orange, är dom gula. Och hur ser mixern ut? Så jag väljer att klicka på den här lillacirkeln, den här lilla ikonen och på så sätt får jag en markör som jag kanföra in över bilden här. Om jag ska ljus upp bilden så klickar jag en gång och drar jag uppåt. Och då ökar luminansen, som i det här fallet så ökar dom orange färgernaen hel del medans dom röda i mindre utsträckning. Nånstans där blir säkert bra. När jag är klar klickar jag på den där lilla cirkeln igen då. Bästa sättet att utvärdera förändringen är faktiskt att stänga av och sätta påhela justeringen. Så jag gör det genom det här lilla reglaget här uppe. Jag stänger av det Före och Efter. Före och efter. En subtil men vågar lova en ganska så kraftfull förändring som lyfter hudenoch får den lite mer levande. Jag lyfter också fram lite mera av högdagrarna och lite så här. Man får inte ta i för mycket för då blir det lätt att man tappar detaljeri vissa delar av huden.

Hur gör man det på svartvita bilder? Jag det funkar självklart där också. Jag gör då på precis samma sätt. Fast istället för att klicka på NML så klickar jag på Svartvitt här. Och klickar på den lilla cirkeln så där, och så tar jag tag nånstans i huden. Och drar upp tills jag tycker det ser trevligt ut. Nånstans där.

Slår av och slår på.

Lysande, och i det här fallet så har ju Lightroom då beslutat sig för attdra upp det röda reglaget till 33 och det orange till 16. Så ett snabbt och smidigt sätt att på ett enkelt sätt ljus upp hyn hosden du fotograferat. Och ett litet bonus tips här är ju så klart att spara just dom här reglagensom en liten förinställning. Du kan ha olika nivåer, du kan ha någon som drar upp det röda bara till 10. En förinställning som går upp till 20 och en som går till 30 till exempel. Så har du ett antal olika som på ett enkelt sätt kan appliceraspå en stor mängd bilder. På en och samma gång.