Lyckas tänka kreativt

Slå på kreativiteten - börja med en kurs i hur

Med rätt kunskap och träning kan du slå på din kreativitet precis när du vill - så varför inte börja med en kurs i hur du ökar din kreativitet? Du behöver inte vänta på en snilleblixt, du kan i stället aktivt jobba fram en kreativ tanke. Är du redo? Inte? Bra, då kör vi!

Kreativt tänkande först - utvärdering sist

Så småningom vill du säkert utvärdera dina idéer, men gör det inte samtidigt som du tar fram dem. Det kan verka effektivt att rensa bort dåliga idéer direkt, och inte slösa tid på dem. Men du gör klokt i att vänta med det. För när du - eller någon annan - kritiserar förslag som dyker upp dör kreativiteten. Mängd ger nämligen kvalitet. Spåna mycket och vältra dig i både bra och dåliga idéer. Då håller du kreativiteten levande.

Om kursen Lyckas tänka kreativt

I den här kreativitetskursen lär Liza Rudolfsson dig hur du kan tvinga fram kreativiteten när du behöver den som mest. Genom att använda olika tekniker och kreativa övningar är du snart expert på att växla från effektivt till kreativt tänkande.

Så nästa gång din chef ber dig skapa ett inlägg på sociala medier om den där nya uppdateringen av den där programvaran som du inte tycker är speciellt rolig… Då är det du som vet var kreativitets-hatten ligger! Och framför allt: du vet hur du tar på dig den.

  • Undertextad
  • 25 avsnitt
  • 58m
  • Släpptes December 2020
Lärarporträtt på Liza Rudolfsson

Liza Rudolfsson är medgrundare i företaget MakeProgress och har tjugo års erfarenhet av att hjälpa företag att utvecklas.Läs mer om Liza