Mallar i PowerPoint

Lär dig skapa en egen mall i PowerPoint

Sluta återanvänd gamla presentationer för att det inte finns någon bra mall i PowerPoint som passar dina behov. Skapa och anpassa din egen mall istället och lär dig hur du anpassar en mall så de passar just dina önskemål med allt från färger och teckensnitt från företagets grafiska profil till hur du delar din mall med dina kollegor.

Om kursen

Tillsammans med Office-nörden Angelica lär du dig allt från skillnad mellan mall och tema i PowerPoint till hur du både lägger till och tar bort störande element i en PowerPoint-mall till exempel datum och sidnummer som egentligen hör hemma i dokument.

Angelica lär dig:

  • varför du ska använda mallar i PowerPoint
  • hur du ändrar på återkommande objekt i en PowerPoint-mall
  • hur du skapar egna färgteman och teckensnittsuppsättningar
  • hur sparar och delar din mall eller ditt tema

Efter kursen kommer du att kunna redigera och skapa både mallar och teman i PowerPoint som imponerar på den petigaste Office-nörden. Hur du kommer att spara både tid och energi på att skapa snygga mallar med flera teman i som matchar företagets grafiska profil.

Din lärare:

Angelica jobbar idag som lärare och coach på Moderskeppet men har tidigare 24 år inom IT-branschen som konsult inom just Microsoft-produkter. Alla hennes år ute hos olika företag har gett henne stor insyn i hur du bäst använder till exempel Office och jobbar på bästa sätt i PowerPoint.

  • 13 avsnitt
  • 42m
  • Släpptes Juni 2022
Angelica Rydelius.

Angelica Rydelius har många års erfarenhet av både Microsoft 365 och Office-paketet. Hon har jobbat sedan mitten av 90-talet med just ordbehandling och skapat mallar i både Word och Powerpoint. Med åren gick hon  gick över till att jobba mer med att bygga intranät i SharePoint och lära ut hur du jobbar bäst strategiskt i Microsoft 365.Läs mer om Angelica