Moderskeppet följer matfotografen Helén Pe

Konsten att fotografera mat

Först testfotograferar hon för att kolla ljuset. Därefter kommer dukningen på plats. Sen ett testfoto igen. En del av maten kommer in. Testfoto igen. Allra sist läggs såsen och färska örter på. Nu behöver allt gå snabbt. Slutbilden ska fotograferas och då gäller det att både komposition och ljus sitter.

När matfotografen Helén Pe fotograferar är hon noggrann. Ljuset ska inte vara för hårt och maten ska se god ut. Men samtidigt är hon inte främmande att prova nya grepp.

I detta reportage får du följa Helén, en av Sveriges mest välrenommerade matfotografer. Se hur hon arbetar när hon fotograferar mat och hör henne berätta om hur hon utvecklas som fotograf.

Såväl huvudrätt som efterrätt ställs upp framför kameran och vår reporter Gustaf Söderström får lyckan att även provsmaka allt.

  • Undertextad
  • 6 avsnitt
  • 48m
  • Släpptes Juni 2018
Helén Pe

Helén Pe är en av Sveriges mest anlitade matfotografer. Bland uppdragsgivarna finns såväl bokförlag, tidningar och magasin som stora reklambyråer. Läs mer om Helén.