Skicka nyhetsbrev med Mailchimp

Använd Mailchimp för att skicka nyhetsbrev

Mailchimp är en av de största verktygen för att skicka nyhetsbrev. Många använder just nyhetsbrev som e-postmarknadsföring. Nyhetsbrev är nämligen ett smart verktyg för att nå ut med ditt budskap. Sprida information om en produkt eller tjänst och dela med dig av innehåll till kunder och medlemmar.

Därför ska du använda Mailchimp i din e-postmarknadsföring

Tröskeln till att få iväg ditt första nyhetsbrev med Mailchimp är låg. Mailchimp är gratis upp till ett visst antal kontakter. När du ska börja med e-postmarknadsföring kan det vara svårt att välja rätt verktyg. Många fastnar där. Vilket är otroligt synd. Mailchimp är enkelt att förstå och det är lätt för dig att komma igång. Kanske kommer du till och med fatta tycke för e-postmarknadsföring.

Om kursen Skicka nyhetsbrev med Mailchimp

I den här kursen lär du dig skapa ditt nyhetsbrev med Mailchimp - som är ett pålitligt verktyg som många använder. Lär dig att skapa ett konto och hitta runt i verktyget, men även att skicka ditt första brev.

Du lär dig även att ta fram en tydlig plan för ditt nyhetsbrev, vad det ska ge dig och företaget du jobbar på, men också vad det ska ge till din prenumerant. Du får även tips på hur du skaffar nya och tar hand om befintliga prenumeranter.

Gabriella lär dig:

  • varför du ska välja Mailchimp till din e-postmarknadsföring
  • hur du startar din e-postlista och fyller den med adresser
  • hur du ska tänka kring rubriker och innehåll
  • hur du tar fram statistik för ditt nyhetsbrev

Efter kursen kommer du kunna starta upp din egen e-postmarknadföring. Jobba vidare med Mailchimp och skicka olika nyhetsbrev till olika målgrupper.

Om Gabriella Kjeilen

Gabriella Kjeilen är marknadsredaktör på Moderskeppet och skickar nyhetsbrev varje vecka till flera tusen prenumeranter. Privat har hon också hand marknadsföringen för bokförlaget Seraf förlag.

  • Undertextad
  • 27 avsnitt
  • 1h 28m
  • Släpptes Juli 2020

Gabriella Kjeilen är läraren som varje dag grottar ner sig i kommunikation och marknadsföring.Läs mer om Gabriella här.