Organisera i Lightroom

Skapa ordning och reda i ditt bildarkiv

Organisering… ett ord som väcker mängder med associationer och känslor. Att inte hitta det du söker bland alla sina bilder i ett snabbt växande bildbibliotek är frustrerande.

Lösningen är Lightroom som har enkla organiseringsverktyg för att skapa ordning och reda i ditt bildarkiv. Du delar smidigt upp i album och mappar för att få översikt i ditt bibliotek.

Läraren Jenny Jakobsson hjälper dig lära känna Lightroom. Du lär dig påbörja och underhålla din organisering, hur du grupperar bilder för ett tydligt och överskådligt bibliotek och olika verktyg du har att nyttja för att söka, filtrera och hitta det du behöver.

När du är klar har du tid och möjlighet att arbeta med och dela med dig av dina bilder istället för att leta efter dem. Och framför allt: tid, ork och sinnesro till kreativitet!

Det här är inte en djupgående kurs i allt som har med hur Lightroom fungerar eller hur du redigerar. Utan kommer fokusera på just organisering i programmet. Känner du att du behöver den där djupgående kunskapen… misströsta ej! För dig som vill lära dig mer om Lightroom i övrigt så finns det bra kurser kring det här på Moderskeppet Foto. 

  • Undertextad
  • 25 avsnitt
  • 1h 37m
  • Släpptes Juni 2020
Jenny Jacobsson

Jenny Jacobsson är fotografen som skapar fantastiska montage och bildberättelser där allting är möjligt. Med sin personliga stil och sitt unika bildkoncept väcker hon mycket nyfikenhet.Läs mer om Jenny.