Photoshop för Lightroom-användare

Ta steget in bland lager och masker

Lightroom är perfekt för ditt växande bildbibliotek. Där kan du bildbehandla stora mängder bilder både snabbt och snyggt. När en bild behöver bildbehandlas mer noggrant, eller när du vill skapa kollage av flera bilder, står Photoshop redo.

Men om du inte har arbetat i Photoshop tidigare kan tröskeln kännas hög. Programmet har många menyer och paneler som rymmer mängder av verktyg och funktioner. Var ska du börja och vad är viktigt för dig som fotograf?

I den här kursen ger Peter Györffy dig en bra översikt av Photoshop och lär dig de verktyg som du inte har i ditt Lightroom. Så som lager och lagermasker, men också textverkyget och omformafunktionen.

Efter kursen kan du ta dina bilder vidare och göra de förbättringar och kreativa effekter som inte är möjliga Lightroom. Du kan skapa kollage, byta ut en himmel i en bild eller klona bort en ful lyktstolpe som skymmer ditt motiv.

Om du inte redan har gjort det är det dags att ta steget in i Photoshop!

Musik: Bonfire med Miss Li

  • Undertextad
  • 29 avsnitt
  • 2h 8m
  • Släpptes September 2017
  • Inspelad i Photoshop CC 2017
Peter Györffy

Peter har fotograferat under många år och jobbar idag till största delen som bröllopsfotograf. Han använder ofta Photoshop tillsammans med Lightroom i sitt arbete.Läs mer om Peter här.