Skapa tillgänglig PDF med Word

Tillgängliga PDF:er är bättre för alla

Du har säkert hört talas om att en webb ska vara tillgänglig för alla, och det kan såklart känns svårt och jobbigt. Men med bara några få extra klick i Word blir dina dokument just det - tillgängliga för alla.

I denna kurs visar Ulrika hur du kan använda Word för att skapa tillgängliga PDF:er. Genom att arbeta med tillgängliga dokument redan från start underlättar du arbetet för dig själv och andra, även i framtiden.

Genom att redan i Word använda och anpassa formatmallar, göra tillgängliga bilder och tabeller och exportera på rätt sätt behöver du bara göra några små slutjusteringar i den färdiga PDF:en för en godkänd tillgänglighetskontroll.

Psst! Sedan kursen spelades in har några saker uppdaterats, till exempel hur du ska använda H-taggar. I stödmaterialet kan du även läsa om att läsordningen kan visas konstigt även om taggträdet är korrekt. 

  • Undertextad
  • 20 avsnitt
  • 49m
  • Släpptes September 2020
  • Microsoft 365 Word för Win 10. Fungerar även för Mac.

Ulrika Gotthardsson är språkkonsult med fokus på klarspråk för att skapa text som når fler läsare. Hon lyfter också vinsterna – både för skribenten och läsaren – med rätt kunskaper i vardagsverktyg som Word.

Läs mer om Ulrika.