Skapa tillgänglighet på sociala medier

Skapa innehåll som alla kan ta del av

För en del är det nödvändigt med tillgängligt innehåll för att kunna ta del av det. Men det är faktiskt så att det både är bra och bekvämt för alla.

Så kan alla dina följare ta del av det innehåll som du lägger ut? Och vad är egentligen tillgänglighet?

I den här kursen lär Anna Carlsson dig vikten med tillgängligt innehåll och hur du kan visa ditt innehåll för en helt ny målgrupp genom att skapa alt-texter, lättlästa hashtags och undertexter.

Hon delar med sig av tips och tricks och visar dessutom hur du praktiskt arbetar med tillgänglighet på olika plattformar. Så du kan skapa innehåll som alla kan ta del av redan idag. Dessutom blir sökbarheten bättre för dina inlägg, både inne i kanalen och till viss del även via sökmotorer som Google.

 


Sagt om kursen

"Det märks att Anna Carlsson är väldigt kunnig inom både tillgänglighet och sociala medier. Med lugn och trygg röst berättar hon både informativt och tydligt utifrån flera vinklar och ger många bra exempel. [...] Jag rekommenderar alla som publicerar i sociala medier att gå den här kursen. Den ger på kort tid både insikt och verktyg för bättre tillgänglighet."

– Tina Linde, kommunikatör Svenska kyrkan

"Tydligt och pedagogiskt upplägg på kursen. Bra röst och tempo på Anna som lärare. Alla tips som gavs var relevanta och de flesta var nya för mig, vilket ju är precis vad man vill ha med tips. Exemplen som användes för att förtydliga var också konkreta och relevanta. Det är så tråkigt när exemplen inte tillför något. Jag kunde också använda mycket av det jag fick lära mig på en gång."

– Mikaela Fredriksson, kommunikatör Södertälje kommun

  • Undertextad
  • 21 avsnitt
  • 1h
  • Släpptes Februari 2021
Svartvitt porträtt på Anna Carlsson

Anna Carlsson är kommunikatören och UX designern som brinner för tillgängligt innehåll för alla.Läs mer om Anna här