Skriv bokmanus med Word

Använd Word till att skriva ditt nästa bokmanus

Word är faktiskt helt perfekt för att använda till riktigt långa dokument som exempelvis bokmanus. Genom att använda formatmallar och rätt fält i sidhuvud och sidnummer kommer du att kunna navigera runt i ditt dokument hur enkelt som helst.

Skapa struktur med formatmallar i ditt manus

Genom att använda formatmallar i din text förenklar du inte bara när du ska ändra utseende på text, du bygger upp en hierarki av din text som du kan använda för att navigera i ditt långa dokument.

Samla kommentarer och feedback i samma fil

Har du också suttit och försökt sammanfatta all feedback du fått i flera olika kopior av din text. Genom att använda Word tillsammans med exempelvis OneDriv kan du istället dela en länk till dokumentet och få all feedback samlat i samma fil. Det blir så överskådligt och enkelt att se vad du behöver uppdatera i din text.

Om kursen skriv bokmanus med Word

Angelica lär dig alla knep du behöver för att du strukturerat och smidigt ska kunna koncentrera dig mer på ditt författande än leta runt bland olika funktioner i programmet Word.

Angelica lär dig:

  • Skapa struktur och navigering med hjälp av formatmallar.
  • Lägga in information i sidhuvud/sidfot som behöver synas på alla sidor.
  • Dela och kommentera i ditt manus
  • Skriva ut eller skapa PDF av ditt manus, både på PC och Mac

Om Angelica

Angelica har jobbat i Microsofts Office-paket sedan mitten av 90-talet. Hon är inte bara expert inom programmet hon har minst lika lång erfarenhet av ordbehandlingsprogram av olika slag.

Musik: Comfort's Gaze av Jon Bjork

  • 17 avsnitt
  • 46m
  • Släpptes April 2022
Angelica Rydelius.

Angelica Rydelius har många års erfarenhet av både M365 och Office-paketet. Hon har jobbat länge med just ordbehandling och skapat mallar i både Word och Powerpoint innan hon gick över att jobba mer med att bygga intranät i M365.Läs mer om Angelica