Skydda dig med IT-säkerhet

Så undviker du cyberhot

Att skydda dig med IT-säkerhet är viktigare än någonsin. Massmedier rapporterar regelbundet om dataintrång, lösenordsläckor och andra cyberhot. Företag, myndigheter, privatpersoner och kändisar - ingen tycks vara immun mot cyberattacker från hackernätverk, bedragare och främmande makter.

Kursen ger dig grundläggande kunskaper för att öka din IT-säkerhet och undvika vanliga cyberhot.

Grunderna i IT-säkerhet

Vet du säkert att din dator är skyddad från virus och andra skadeprogram? Kan du skilja ett äkta mejl från ett bedrägligt? Använder du unika och starka lösenord?

IT-säkerhet är ett enormt stort ämne, men den här kursen är gjord för dig som vill komma igång med grunderna. Så att du kan surfa och mejla säkert, medveten om de hot som finns på internet och hur du bäst skyddar dig mot dom.

Skydda dig med hängslen och livrem

I den här kursen kommer webbutvecklaren Sven bland annat lära dig hur du väljer starka lösenord och gör livet enklare med en lösenordshanterare. Hur du surfar och mejlar på ett säkert sätt. Och hur du kommer igång med säkerhetskopiering och ser till att din dator och smartphone alltid är uppdaterade – och skyddade från virus och andra otäckheter.

Du kan följa med oavsett om du har en PC eller Mac, Android eller iPhone. 

Om kursen Skydda dig med IT-säkerhet

Kursen kräver inga särskilda förkunskaper. Tvärtom. Läraren Sven har gjort sitt yttersta för att göra det så enkelt som möjligt att följa med i kursen och vidta de åtgärder han rekommenderar. Till din hjälp finns en checklista och hjälpsamma länkar i stödmaterialet.

Sven lär dig:

  • Förstå varför IT-säkerhet är viktigt för dig
  • Varför du måste ha säkra lösenord och helst använda en lösenordshanterare
  • Hur du surfar och mejlar säkert och undviker nätfiske, virus och dataintrång
  • Hur och varför du ska hålla din dator, smartphone och andra uppkopplade prylar uppdaterade, säkerhetskopierade, krypterade och låsta.

Efter kursen kommer du känna dig trygg när du surfar, mejlar och arbetar med din dator och smartphone, oavsett om du är hemma eller på kontoret.

Om Sven Dahlstrand

Sven är konsult och frilansande webbutvecklare. Han vet vilka höga krav som ställs på IT-säkerhet idag när cyberskurkarnas metoder blir allt mer luriga och sofistikerade.

  • 24 avsnitt
  • 1h 15m
  • Släpptes Maj 2022
Sven Dahlstrand

Sven Dahlstrand är den nyfikne webbutvecklaren som hjälper dig att surfa och mejla säkert.Läs mer om Sven