Ändra synlighet på grupper

När du skapar grupper har du möjlighet att välja om det skakunna ses eller ändras av dina prenumeranter. Det gör du med alternativet, Don´t show these groups onmy signup form. Då är grupperna endast till för att du ska kunna se och hanteradem inne i Mailchimp. Du kan missa trycka i det här alternativet fastän du ville elleratt du inte längre vill att dina prenumeranter skakunna se och hantera grupperna själva. Hur gör du då för att ändra synligheten på dina grupper?

Den inställningen finns inte under vyn för Dina grupper, vilket man kan tro, utan den hittar du istället under dinasignupforms. Alltså dina formulär för att gå med i brevet. Se till att du står i din Audience och gå till Signup forms. Där väljer du Form builder.

Där möts du av ett webbformulär som du kan redigera.

De grupper som finns, hittar du allra längst ner i formuläret. Grupper hamnar alltid längst ner och det går inte att ändra på.

Om du kopierar länken till formuläret och går in på sidan, så ser du att gruppen är synlig offentligt.

Klickar du på fältet Grupper i redigeringsläget, får du uppinställningar för det här fältet. Under filen Visibility kan du antingen visa eller gömmagruppfältet för den här gruppkategorin.

Väljer du Hidden och sedan Save field, markeras fältet som Hidden.

Hoppar du till sidan i formuläret igen och uppdaterar, ser du attgrupperna har försvunnit.

På samma sätt kan du givetvis slå om en gömd gruppkategoritill att bli synlig och valbar för dina prenumeranter. Ska du redigera synligheten för en gruppkategori och dess grupperi efterhand, är det under Signup forms som du gör det, inte under sidan av dina grupper.