Skapa ett segment med ett villkor

För att skapa ett segment navigerar du till Audiencesektionen här i sidomenyn. Sen väljer du Segments.

Här kommer du senare att kunna hitta alla dina sparade segment.

För att skapa ett segment klickar du på Create Segment.

Här kan du nu sätta upp villkor för hur du vill filtrera fram dina prenumeranter. Jag tänkte börja med att visa dig hur du skapar ett segment utifrån<b>ett</b> villkor allra först. Säg att du är nyfiken på vilka prenumeranter som tillkommit i dinaudience de senaste sju dagarna. Kanske du vill skicka ett välkomstbrev till dem.

Troligen har du precis som jag redan förvalt Date Added här, men skulle duinte ha det väljer du det i den här rullmenyn.

Date Added innebär alltså datumet då prenumeranten lades till i din audience. Den här informationen är sådant som Mailchimp sparar och håller koll på.

I nästa rullmeny väljer du Is within, och sen skriver du siffran 7.

Med de här villkoren säger du att du vill filtrera fram prenumeranter somlades till i din audience inom de senaste sju dagarna.

Klicka på Previous Segment för att förhandsgranska ditt urval.

I hela min audience finns det 278 adresser. Men som du ser här får jagbara fram sex stycken, det vill säga de som matchar mina villkor. Så här kan du enkelt se hur många prenumeranter som har tillkommiti din audience den senaste veckan.

För att sen spara undan ditt segment för att kunna komma åt det när du skagöra ett utskick väljer du Save Segment. Här får du döpa ditt nya segment, och det bästa är att skriva en så tydligoch beskrivande text som möjligt, för att du ska veta vad det härsegmentet faktiskt gör. Skriv till exempel Nya prenumeranter de senaste 7 dagarna.

Här kan du också dubbelkolla dina villkor ännu en gång innan du sparar.

Om du nu går till Segments under fliken Audience ser du att nu har ditt"Nya prenumeranter de senaste sju dagarna"-segment dykt upp.

Här kan du dessutom redigera det, om det är något du behöver ändra när det kommertill villkoren som bygger upp segmentet.

Nu är du redo att använda det här segmentet för attfaktiskt skicka ett brev.