Undervattensfoto i Lightroom och Photoshop

Få bilderna att matcha din upplevelse

Världen under ytan är vacker. Spännande och full av liv. Som fotograf kan du ta med dig minnet av ett undervattensäventyr upp på land.

Men trots att fotograferingen skett enligt konstens alla regler är det inte alltid bilderna gör upplevelsen rättvis. Färgerna är fel. Bilderna är för mörka eller fulla av störande vattenpartiklar. Inte helt ovanligt när det gäller just undervattensbilder.

Men med Lightroom Classic och Photoshops hjälp kan du enkelt redigera dina bilder så att de mer liknar den makalösa undervattensvärld du minns. Fotografen Stefan Beskow visar dig hur.

Med lite redigeringsmagi kan ett till synes misslyckat undervattensfoto bli till en vacker bild som du kan känna dig stolt över.

Notera: Kursen är inspelad i en äldre version av Lightroom Classic. Selektiva redigeringar fungerar numera på ett annat sätt än vad Stefan visar i kursen. Dessa avsnitt kommer inte att uppdateras, men du kan lära dig mer om det nya sättet att arbeta selektivt i kursen om Maskering.

  • Undertextad
  • 34 avsnitt
  • 1h 20m
  • Släpptes September 2015
  • Kursen är inspelad i Lightroom Classic 2015 och Photoshop 2014.
Stefan Beskow

Stefan Beskow hittade till kameran genom dykningen. Han ville visa sina vänner varför det var så fantastiskt att dyka. Idag dyker Stefan för att fotografera. Han skriver artiklar till dyktidningar och har utmärkt sig på internationella tävlingar inom undervattensfotografering.Läs mer om Stefan.