Undervattensfotografering - Avancerad

Bemästra de utmaningar som finns under ytan

Drömmer du om att ta med kameran ner i hav och sjöar? Att fånga häpnadsväckande bilder på färgglada koraller och nyfikna fiskar. För det krävs rätt utrustning men också kunskap, övning och planerande.

Under ytan stöter du inte bara på magiska världar utan också särskilda utmaningar. Väl i vattnet kan du inte byta objektiv och du har begränsat med tid (och luft) att testa inställningar på kameran. Dessutom försvinner färger och ljus ju djupare du dyker…

I den här kursen lär du dig det du behöver kunna för att lyckas med dina undervattensbilder. Den erfarne undervattensfotografen Stefan Beskow går igenom utrustningen som behövs och hur du ställer in kameran för olika motiv. Du får dessutom koll på undervattensblixtar samt hur du dyker smart när du ska fotografera under vattnet.

Hav och sjöar är fantastiska ekosystem, och med dina bilder kommer du kunna visa att det är värt att bevara!

Ps. Se även kursen om att bildbehandla undervattensbilder.

  • Undertextad
  • 59 avsnitt
  • 2h 8m
  • Släpptes Augusti 2018
Stefan Beskow

Stefan Beskow hittade till kameran genom dykningen. Han ville visa sina vänner varför det var så fantastiskt att dyka. Idag dyker Stefan för att fotografera. Han skriver artiklar till dyktidningar och har utmärkt sig på internationella tävlingar inom undervattensfotografering.Läs mer om Stefan.