Smartast på Instagram

Lär dig hur algoritmen på Instagram fungerar - och nå ut

Den hemliga algoritmen på Instagram styr allas Instagram-flöde. Därför kan det vara bra för dig att ha koll på hur du kan använda den till din fördel. I den här kursen tar Anders Sejdeborn med dig på ett djupdyk i hur Instagram fungerar under huven och han lär dig de mekanismer och algoritmer som styr vad andra får se och inte.

Om kursen:

Algoritmen på Instagram styr vilka bilder följare ser och vad som är populärt. Men vad ger gilla och fler följare? Vilka hemligheter har de som använt Instagram länge redan listat ut? Vad är det egentligen som är strategiskt smart och vad är taktiskt korkat?

Svaren på dessa frågor kring algoritmen på Instagram är kunskap som är helt avgörande för dig som arbetar med ett företags eller en organisations närvaro på Instagram.

"Den här kursen är helt vigd åt den typen av frågor. Allt sånt där du sällan får lära dig särskilt mycket om i vanliga gör-si-gör-så-kurser."

Anders lär dig:

  • Vad som får vissa inlägg att synas och andra inte.
  • Varför du inte ska försöka lura algoritmen på Instagram.
  • Hur du upptäcker fejkkonton och robotar.
  • Och såklart: hur du med medvetna val kan öka engagemanget för dina inlägg på Instagram.

Efter kursen vet du vad du ska göra, och undvika, för att ge dina inlägg de bästa förutsättningarna.


Din lärare:

Anders Sejdeborn är en av Moderskeppets mest erfarna och uppskattade lärare. Han är den som berättar hur och varför saker egentligen fungerar. I botten är Anders civilingenjör, vilket nog förklarar varför han tycker förståelse är så viktigt.

"Jag tror inte på tivoliapor som bara härmar. Jag vill ge en djupare förståelse för ämnet. Då fastnar allting också bättre."

Anders Sejdeborn använder själv Instagram för sitt fotograferande. Du hittar honom på @travelbugswede.Läs mer om Anders.