Arbetsmiljö för distansarbete

Skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö hemma

Arbetar du på distans, kanske hemifrån? Har du koll på vilka skyldigheter din arbetsgivare har och vilken IT-säkerhet du behöver?

I den här kursen får du lära dig vad du kan göra för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för en bra arbetsmiljö hemma – för att du och din kropp ska må bra och för att arbetet ska bli så effektivt som möjligt.

Michael Ostrelius är expert på arbetsmiljöfrågor och lär dig bland annat vad du själv har för ansvar och vad din arbetsgivare har för skyldigheter, samt hur det fungerar med försäkring och skydd för dig som arbetar på distans.

Du får även lära dig hur du kan skilja på arbetsliv och privatliv, vilka lagar och regler som gäller för dig som arbetar på distans. Dessutom får du tillgång till en mängd olika checklistor, lathundar och tips i stödmaterialet till kursen.

  • Undertextad
  • 25 avsnitt
  • 1h 19m
  • Släpptes Juli 2021

Michael Ostrelius är beteendevetare och expert på arbetsmiljö med lång erfarenhet av utbildning för företag och organisationer inom frågor kring hållbarhet och arbetsmiljö.Läs mer om Michael