Fånga naturliga porträtt

Fånga naturliga porträtt - så lyckas du

Hur får du egentligen en person att slappna av framför kameran? Ja, visst kan det vara en utmaning att få till helt naturliga porträtt i bild när du fotograferar personer som inte är helt bekväma framför kameran och känner att du saknar verktyg och knep för att vända ett stelt porträtt till något naturligt. Känns det bekant? Ja, då är detta kursen för dig.

Blir du lite nervös inför en porträttfotografering?

Ja, visst kan det vara en utmaning att ta sig an en porträttfotografering av en eller flera personer som du inte känner sedan tidigare. Du kan känna en nervositet över hur det ska gå och om den du ska fotografera kommer att vara bekväm framför kameran så du kan få till naturliga porträtt. Kanske vet du inte vad du ska svara om personen du fotograferar frågar dig hur hen ska stå, vart hen ska titta osv. När du fotograferar porträtt handlar det inte bara om att trycka på knappen, det kan behövas en portion psykologi och känsla för att hantera människor också. Genom att prata och vara nyfiken på personen du ska fotografera så bryter du isen och skapar en trygghet. När du är avslappnad så slappnar även den du ska fotografera av... oftast. När du sett den här kursen så kommer du känna dig trygg i din roll som fotograf och inte vara nervös inför nästa fotografering.

Om kursen Fånga naturliga porträtt

I den här kursen kommer du att få lära dig tekniker och knep för att interagera med den du ska fotografera på bästa sätt. Allt för att du ska känna dig trygg och få personen framför kameran att vara bekväm så att du kan fånga helt naturliga porträtt med en avslappnad känsla.

Läraren Caroline lär dig

  • Hur du kan förebygga en obekväm känsla redan innan fotograferingen
  • Hur du kan äga situationen och känna kontroll
  • Hur du regisserar den du fotograferar
  • Hur du förmedlar trygghet till den du fotograferar
  • Vad du vinner på att bjuda på dig själv

Om läraren Caroline Odd

Caroline började fotografera som väldigt ung och hon har alltid haft en stor passion för bilder, för bildbudskap, att fånga ögonblick - allra helst fotograferar hon människor och porträtt.

  • 11 avsnitt
  • 35m
  • Släpptes Maj 2022
Caroline Odd - lärare

Caroline Odd är fotograf med en särskild känsla för att fotografera människor.Läs mer om Caroline