Grunderna i att videoredigera

Lär dig grunderna i videoredigering - gratis

Att filma är superkul och när du kan grunderna i videoredigering kan du också sy ihop dina videoklipp till en färdig film. Den här kursen hjälper dig igång - helt gratis.

Finns det olika grunder i videoredigering?

Det spelar ingen roll om du vill göra en informationsfilm till jobbet eller filma din fasters födelsedagsfest. Eller vilket redigeringsprogram du använder. Grunderna i att videoredigera är de samma.

Om kursen

Du lär dig hur du ska tänka för att skapa en snygg och intressant berättelse genom att sätta samma video, ljud och text. Hur långa ska videoklippen vara, vilken ordning ska de ha och hur redigerar du ljudet på bästa sätt? Videoproducenterna Josefina och Filip ger dig svar. Efter kursen kommer du kunna skapa din berättelse i video och dela den med andra.

Musik: RollJordanRoll - stem - RhythmGtr-Mandolin av The Joy Drops"Call to Adventure" - Kevin MacLeod

  • Gratiskurs
  • Undertextad
  • 12 avsnitt
  • 25m
  • Släpptes Oktober 2018

Filip Pilthammar tycker filmandet är fantastiskt kreativt. Att hitta nya spännande vinklar och sätt att berätta en story på med hjälp av videokameran brinner FIlip för. Favoritkamera? GoPro!Läs mer om Filip.Josefina Sahlin
Josefina Sahlin är videoproducenten som älskar att tänka på redigeringen innan hon ens har tryckt på record. Filmar just nu mest med sin smartphone, för den är alltid med.

Läs mer om Josefina.