Jobba med Microsoft Planner i Teams

Det är inte bara dokument som är lätt och smidigt att samarbeta kringnär vi har Microsoft Teams. Du kommer kanske ihåg från det föregående avsnittet att vi pratade omprojektplaneringsverktyget Planner? Här i Teams har jag en direktlänk såatt jag kan gå in och öppna planeringsverktyget. Det är alltsåexakt samma Planner som vi tittade på i tidigare modul.

Jag kan arbeta med det precis som vanligt. Jag kan öppna aktiviteter, och jag kan gå in och skriva frågor eller säga att något är klart, och så vidare. Jag har full tillgång till alla funktioner direkt in i Teams, jag behöver inte hoppa hoppa till Sharepoint för att jobba i Teams.

Ytterligare en funktion som är väldigt smidig när man jobbar i Teams ärmöjligheten att göra mötesanteckningar eller brainstorm-anteckningar.

I Teams har man tillgång till en wiki. Om vi öppnar den här kan man seatt här finns en wiki redan påbörjad, där man har ett möte som nu har varit, där man diskuterade de här olika sakerna.

Nu har jag ett nytt möte som jag vill dokumentera. Då kan jag gå hit, klicka på plusset som dyker upp när jag har musen över det, och lägga tillett nytt avsnitt. Jag skriver att det är möte nummer två, sedan fyller jag påinnehållet: Denna gång pratar vi om ..., och så vidare. Wiki är direkt färdig att börja jobba med i Microsoft Teams. Du kanske vill ställa en fråga till någon som inte finns med i ditt team.

Inlägg är ju något som alla i teamet kan se, men om det är någon som inte är medi teamet du vill ställa en fråga till har du alternativet att mejla till dem. Eller ringa, som vanligt. Men med Microsoft Teams har vi en chattfunktion, den ligger där, som enliten applikation. Den fungerar precis som gamla Skype, om du har använtdet någon gång. Det är helt enkelt så att du kan kontakta vem som helst somhar ett datorkonto. Inte bara i din organisation, utan vem som helst. Du klickar där, och skriver adressen häruppe, så kan du börja chatta. Här ser vi exempel på personer som är i andra organisationer änden jag tillhör. Här är personer som ingår i samma organisation där vi hartittat på den, och så vidare. Här är ytterligare en extern organisation.