Bildleverans

Var trygg i att du har rätt inställningar

Att leverera bilder kan vara ganska nervöst. Är kvaliteten tillräcklig? Kommer färgerna bli rätt? Behövs mer skärpa?

Den här kursen ger dig fullständig trygghet i dina bildleveranser. Anders och David lär dig hur du ska hantera färgrymd, skärpa, metadata, filformat och upplösning för att hitta de optimala inställningarna i olika fall.

Kursen visar hur du förbereder bilder som ska skickas till företag, privatpersoner, tidningar, webben, fotolabb och tryckerier.

Med ökade kunskaper om bildleverans ser du till att dina bilder kommer till sin rätt i nästa steg. Du blir samtidigt skickligare på att läsa specifikationer, svara på frågor från beställare och minimera risker.

  • Undertextad
  • 62 avsnitt
  • 3h 17m
  • Släpptes April 2015
  • Bildinställningarna utförs i Lightroom 6. Fungerar likadant i Lightroom Classic.

david brohede kvadrat
David Brohede har arbetat som fotograf i många år och levererat tusentals bilder till vitt skilda ändamål. Som utbildare har han förmågan att göra det svåra begripligt för alla - alltid med stor entusiasm och med glimten i ögat. 

Läs mer om David.

Anders Jensen
Anders Jensen är Adobe Certified Expert och tycker om att grotta ner sig i hur saker verkligen fungerar. Vid sidan av sin roll som utbildare har han i över tio år arbetat som retuschör och levererat bilder till webb, tidningar och böcker över hela världen.

Läs mer om Anders.