Perfekta porträtt med Camera Raw

Lär dig redigera det perfekta porträttet

"Det perfekta porträttet, porträttet du känner för ända in i hjärtegropen".

Så inleder Jenny Jakobsson kursen. Men vad är egentligen det perfekta porträttet?

Utmaningen i att fotografera perfekta porträtt

Det hela går ut på att du ska skapa ett porträtt som är perfekt för dig, för den bilden och för personen som är på bilden. Att lyckas hylla olika personlighetsdrag och hjälpa dem skina i bilden på sitt vackraste, mest naturliga och bästa vis.

Vilket porträtt är din utmaning för dagen?

I kursen presenteras olika tekniker du behöver för att skapa i Camera Raw. Du lär dig skapa allt från ljusa, luftiga, mjuka porträtt till mer ruffiga, tuffa porträtt. Till en bild kanske du behöver en teknik, till en annan bild kanske du behöver flera tekniker. Allt för att du ska kunna skapa det porträtt du har en vision av att skapa.

Om kursen Perfekta porträtt med Camera Raw

Tillsammans med porträttfotografen Jenny Jakobsson kommer du kunna förstärka ditt motiv, din färg och din bakgrund. Du lär dig få porträttet att skina, så som du såg personen i det.

Jenny lär dig:

  • Hitta rätt vitbalans
  • Grundläggande inställningar
  • Arbeta med hudens färg, jämnhet och textur
  • Forma och förstärka ögonen
  • Lyfta fram tänder, läppar och hår

Efter kursen kommer du kunna lyfta fram hela motivet från bakgrunden och lägga på den slutfinish som passar dig

Om Jenny Jakobsson

Jenny arbetar som konceptuell fotograf och konstnär, specialiserad på porträtt. Jenny arbetar med att skapa det hon älskar, varje dag. Som lärare är Jenny pedagogisk och inspirerande. Hon lockar fram din kreativitet och bjuder in dig till att skapa egna perfekta porträtt.

  • 20 avsnitt
  • 1h 12m
  • Släpptes April 2022
Jenny Jacobsson

Jenny Jacobsson är fotografen som skapar fantastiska montage och bildberättelser där allting är möjligt. Med sin personliga stil och sitt unika bildkoncept väcker hon mycket nyfikenhet.Läs mer om Jenny.