Skriv en egen låt

Från start till mål

Har du en dröm om att skapa en egen unik låt? Musik som får både dig och andra att börja dansa eller som ger lyssnaren gåshud i refrängen. Frågan är bara hur du gör.

Kommer melodin eller texten först? Hur blandas olika instrument? Hur är ett ackord uppbyggt? Vad gör du om du inte kan spela något eget instrument?

I den här kursen guidar musikern Marilyn Lindh dig i hur du bygger upp en egen låt från start till mål.

Du lär dig begreppen du behöver kunna såväl som arbetsflödet. Samtidigt som du får teori för hur en låt byggs upp, får du också ta del av personliga reflektioner om hur Marilyn skapar sin musik.

Ps. Under kursens gång får du se konkreta exempel i programmet Logic Pro X (som vi lär ut i en annan kurs), men kunskaperna går givetvis att applicera även i andra musikprogram.

MAJ 2021: Den här kursen är nu gratis för alla att se. Den är en del av Moderskeppet öppet arkiv – kurser i ämnen vi inte valt att fördjupa Moderskeppet inom. Som du därför får se utan kostnad.

  • Gratiskurs
  • 24 avsnitt
  • 1h 14m
  • Släpptes september 2017
  • Inspelad i Logic Pro X
Marilyn Lindh

Marilyn Lindh är sångerska, låtskrivare och musikproducent. Tillsammans med sin man driver hon skivbolaget Grand Youth Records.Läs mer om Marilyn här.