Skapa undertexter med Amara

Öka tillgängligheten

Idag är vi många som skapar och publicerar video. Såväl publikt på Facebook och YouTube som internt på företag och i föreningar. Det är en snabb utveckling.

Samtidigt stänger vi ute alldeles för många från vårt innehåll när materialet inte är textat.

Det finns runt 700 000 svenskar som är i behov av textade videoklipp för att ta till sig av det som sägs. Du kan vara en av dem som ökar tillgängligheten genom att lära dig skapa undertexter.

Camilla Grönbladh guidar dig i att skriva och publicera undertexter med hjälp av onlineverktyget Amara. Ett enkelt verktyg som används världen över för att skapa undertexter till exempelvis TED Talks och YouTube-klipp. Och Moderskeppets kurser såklart! Eftersom vi vill att fler undertextar kan du se kursen även om du inte är medlem.

Psst! Sedan kursen spelades in har det hänt mycket i gränssnittet på Amara. Ta hjälp av vår guide Undertexta din video med Amara för att hitta rätt.

  • Gratiskurs
  • 17 avsnitt
  • 32m
  • Släpptes Augusti 2017
camilla_bw_kvadrat

Camilla Grönbladh är lärare på Moderskeppet och är koordinator för projektet Undertexter till alla. Frågor kring tillgänglighet ligger henne extra varmt om hjärtat.Läs mer om Camilla här