Fotografera i Stockholm

Hitta såväl klassiska som annorlunda motiv

Vår lärare Anders Lönnquist tröttnar aldrig på att fotografera i sin hemstad Stockholm. Här finns, precis som i alla städer, alltid nya platser att upptäcka och gamla platser att återupptäcka. Och just därför bjuder han med dig på en unik fotopromenad genom staden han älskar, för att besöka några av hans favoritställen.

Varje avsnitt är som ett eget litet guldkorn där du får veta var en viss bild är fotograferad, hur du tar dig dit samt hur du fotograferar platsen på egen hand.

Att fotografera i innerstaden, på tunnelbanan och vid utkiksplatser ska vara en upplevelse. Anders sitter givetvis på en hel del roliga och intressanta historier om platserna ni besöker. Det är som att ha din egen privata guide, som dessutom är en hejare på foto!

Så packa både picknickkorgen och fotoväskan och upptäck såväl Sveriges smalaste gata i Gamla stan som den tjusiga utsikten från Nybodahov tillsammans med Anders.

Musik i kursen

Sakta vi gå genom stan - Monica Zetterlund 

Somewhere In Stockholm - Avicii

Stockholm i mitt hjärta - Petter

It's Oh So Quiet - Björk

Yellow - Coldplay

Balladen Om Det Stora Slagsmålet På Tegelbacken - Olle Adolphson

Under The Bridge - Red Hot Chili Peppers

  • Undertextad
  • 26 avsnitt
  • 1h 34m
  • Släpptes Juni 2017

Anders är fotografen och utbildaren som vill entusiasmera och inspirera andra till att hitta glädjen i att skapa bilder, analoga som digitala. Han kan dessutom Stockholm som sin egen bakficka.Läs mer om Anders.