Videointervju som enmansteam

Från idé till färdigt personporträtt

Att göra en videointervju helt själv kan kännas överväldigande och inte minst nervöst! Som ett enmansteam måste du axla alla roller själv; journalist, filmfotograf, ljudtekniker och redigerare. Men du kan känna dig lugn. I den här kursen guidar Eva dig från idé till ett färdigt personporträtt och ger dig de tips och råd du behöver för att lyckas!

Charmen att arbeta som ett enmansteam

Som ett enmansteam får du möjlighet möta en människa som du förhoppningsvis är nyfiken på, ställa alla frågor du vill samtidigt som du också har kontroll över det filmade materialet och slutresultatet. Alla delmoment kräver så klart engagemang för att resultatet ska bli bra, men det kan ha hur många olika former som helst. Du har möjlighet att forma det sätt som passar just dig och det medie som dina videointervjuer ska presenteras på. Det är riktigt kul!

Vikten av förberedelser

Förberedelser är A och O för att lyckas med din intervju. Att göra research och förbereda intervjufrågorna är bland det viktigaste för att intervjun ska bli så bra som möjligt och det är avgörande för att du ska få med dig ett intressant material hem. Även tekniken behöver fungera och vara smidig för dig att arbeta med så att du kan känna dig lugn och trygg under själva intervjun. I den här kursen lär Eva dig hur du ska gå till väga och vad du behöver tänka på.

Om kursen Videointervju som enmansteam

Häng med Eva Brenckert när hon gör ett personporträtt med video som ett enmansteam. Från förberedelser av frågor, inspelningsplats och teknik till själva intervjun. Kursen är full av smarta och enkla tips som kommer underlätta ditt arbetsflöde och ge dig de verktyg du behöver för att få ett komplett och talande personporträtt med video.

Eva lär dig:

  • Syftet med ditt personporträtt
  • Hur du förbereder intervjufrågorna
  • Vilken teknik du behöver
  • Hur du hittar bra ljus att filma i
  • Vad du ska tänka på för att få ett rent och bra ljud
  • Varför klippbilder är ett måste

Efter kursen kommer du känna dig trygg i att skapa en videointervju, från idé till färdigt porträtt, helt på egen hand.

Om din lärare Eva Brenckert

Eva har gjort en mängd personporträtt med rörlig bild och tycker fortfarande att det är lika spännande att träffa en ny person för en intervju. Nu lär hon dig hur du gör ett intressant personporträtt med video som ett enmansteam.

  • 21 avsnitt
  • 44m
  • Släpptes April 2022
Eva Brenckert

Eva Brenckert är Kreativ producent och har jobbat som skribent och filmare i 30 år. Hon drivas av sin nyfikenhet på människor, särskilt om de har en passion som de brinner för.Läs mer om Eva