Grunderna i InDesign

Se en InDesign-kurs gratis

Testa om InDesign är något för dig. Just nu kan du se vår InDesign-kurs gratis. Kom igång med yrkesverktyget för att skapa trycksaker som tidningar, visitkort och böcker.

Skapa dina egna trycksaker i InDesign

Är något tryckt på papper är det gjort i InDesign.

InDesign är nämligen det verktyg som formgivare, layoutare och andra trycksaksproducenter använder för att skapa just trycksaker. Allt från små visitkort till jättestora väggskyltar, kataloger, tidningar, magasin, böcker, nyhetsbrev och förpackningar.

Det InDesign hjälper dig med är att ta ett papper av valfri storlek och samla text, illustrationer och bild över ytan. Det samlade kan sedan arrangeras och bearbetas till perfektion.

InDesign är helt enkelt ett riktigt kraftfullt program för klassisk "klipp och klistra" med absolut högsta tänkbara kvalitet.

Om kursen Grunderna i InDesign

InDesign har verktyg för all form av design, från att montera bilder till att sätta rätt typografi. I den här kursen introducerar Mattias Karlsson Sjöberg dig till InDesign så att du lär dig skapa egna trycksaker.

Mattias lär dig:

  • Vad InDesign är och hur det används.
  • Vägen från att du skapar ett nytt ark till att du skriver ut.
  • Hur du bearbetar text med InDesigns smarta textverktyg.
  • Hur du monterar bilder och addera ramar.

Efter kursen skapar du ett dokument i InDesign och du vet varför programmet är proffsens verktyg när det kommer till trycksaksproduktion.

När du sett vår gratis InDesign-kurs

Är InDesign verktyget för dig? Många väljer att se våra andra kurser i InDesign som är matigare och mer omfattande. Som medlem kan du se alla InDesign-kurser.

Om Mattias Karlsson Sjöberg

Mattias Karlsson Sjöberg har lång erfarenhet av att både arbeta och undervisa i InDesign. De tekniker han lär ut är allt han själv lärt sig genom år av trycksaksproduktion och han delar frikostigt med sig av alla de lärdomar han har med sig i bagaget.

  • 12 avsnitt
  • 41m
  • Släpptes maj 2023
  • Inspelad i InDesign 2023.