Dimma över Viken-hälsning

Nu du! Nu ska en bild fixas till och få en text över sig, så att jag kan lägga upp den på min Story på Instagram. Här vill jag börja med att leka med miljön. Att tittaren ska få fundera ett par sekunder, för det här är ju en väldigt minimalistisk bild över strandenoch Vättern som ligger i dimma och jag tänker: Vad händer om jag roterar bilden så att stranden hamnar i toppen? Jag går och väljer Rotera och roterar bilden 90 grader två gånger. Vips. Ner är upp och upp är ner. Mm, jag vill också förstärka den mjölkiga dimman, det här lite disiga, och det gör jag med Kurvor tänker jag mig, och så väljer jag helt sonika den färdiga kurvan som heter Bleknatför den mattar av ljuset så att bilden blir blek och kontrastlös. Det är mycket passande och faktiskt en favoritkurva hos mig. Om man nu får ha favoritkurvor? Ja, det får man! Kanske att jag upplever effekten lite mörk så jag trycker till på den här pluppenoch drar den uppåt så att böjen inte riktigt blir så markant, och då blir också bilden ljusare. Jag tycker att stranden försvinner, den är för dov, och det tänker jag att jag löser snabbt med verktyget Selektiv. Jag klickar till på strandremsan och Snapseed räknar nu ut vilket område somjag vill påverka utan att jag märker det, men när jag nu drar upp ljusstyrkan ser jag att detär just strandremsan som blir påverkad. Genom att nypa med fingrarna kan jag påverka omfattningen av justeringen. Jag ser att lite av vattnet också berörs men jag tycker inte att det gör så mycket.

Jag vill också addera mer struktur i sanden så jag svajpar uppåt ochser till att justeringen Struktur väljs, och sen drar jag med fingret åt höger för mer struktur. Före och Efter. Nu kommer stranden fram betydligt bättre. Bra! Dags för text. Knorren på grisen. Jag öppnar Verktygslådan ännu en gång och väljer Text, dubbeltrycker på texten och skriver: Dimman låg tjock över Vättern. Så sant som det är sagt. Jag är <i>inte</i> nöjd med textstilen utan jag provar mig fram tills jag hittar en somjag tycker passar bättre till den här bilden.

Jag tycker att det blir bra med vit text så att den sticker ut ur bakgrundenså jag behöver <i>inte</i> justera någon färg. Jag hade ju kunnat förstärka dimmigheten genom att dra ner Opaciteten. Dimmig text, men nja, jag tycker att det blir lite otydligt att läsa faktiskt, så jag drar på med full Opacitet igen. Där du, där har jag en minimalistisk, upp och nervänd dimmig strandbild att lägga på min Instagram Story, och kanske även skicka som en hälsning på ett mess föratt visa min mormor och morfar som inte har Instagram.