Klassiskt svartvitt porträtt

Detta tjusiga porträtt på min kollega Gabriella är riktigt fint i färg, det känns luftigt och vårigt som en frisk fläkt.

Däremot så kan jag kosta på mig en gnutta mer Kontrast tror jag.

Jaa, det satt fint. Jag vill också ha lite kornighet i bilden, just för att få upplevelsen av en klassisk look så jag svajpar uppåtoch drar åt höger för mer korn.

Redan här nu så kan jag känna mig rätt nöjd med tonerna som helhet, men det finns några småfix som jag vill göra. Dels vill jag mörka ner tröjan, den är lite grådassig faktiskt, jag tänker att jag nästan kan få den svart och därmed skapa lite tyngdi botten av bilden, som ett ankare nästan.

TaDaa, det där gjorde skillnad.

Före och Efter. Slutligen ska jag faktiskt beskära bilden tror jag. Det hade jag inte tänkt från början, men jag vill testa en lite knubbigare beskärning, alltså ta bort lite på höjden, för då kanske jag också kan beskära bortden här silvergrejen på bröstet på tröjan för jag tycker att den stjäl fokus.

och sen bockar jag för.

Lite knubbigare än originalet som är 4:3. Ja! Och med det här så är jag helnöjd faktiskt. Jag har gått från ett sirligt vårigt porträtt som har sin charm, till en klassisk svartvit look som har sin charm. Verktyget Svartvit gjorde det mesta men finliret gjorde också sitt, nedmörkad tröja, borttrollade små blemmor här på bröstet och en på hakan, samt en beskärning som såväl löste ett problem, som faktiskt passade bra till bilden i övrigt.