Pensla fram en justering

Med Snapseeds Penselverktyg kan du lyfta fram ett ansikte ur mörkret, jämna ut ljuset i en bild och förstärka färgerna i en blomma. Det är lätt som en plätt.

Före och Efter. Perfekt! På samma sätt kan jag jämna ut ljuset i en bild. Som att öka exponeringen och måla in lite ljus i denna bild över mitt frukostbord, där högersidan är lite mörkare på grund av att det är ett fönster på vänster sida. Blev det för mycket ljus så pilar jag mig neråt till ett lägre värde, och målar igen för att få en mer subtil ljusökning.

Jag kommer också åt ett mellanläge om jag använder de här pilarna. Ett Suddgummi. Med det så kan jag sudda justeringen jag just gjorde, och det är ju perfekt om jag råkar måla lite för mycket eller på helt fel ställe.

Du kan alltid få en tydligare bild av <i>var</i> du har målat någonstans i bildengenom att trycka på Ögat, för då ser du en röd markering på de målade partierna. Krokusarna i rabatten kan jag värma upp och förstärka färgerna på genom attförst välja penseln för Temperatur. Positiva värden för penseln ger mer värme och ett negativt värde ger mer kyla, så jag plusar på och värmer upp blommorna. Jag byter sedan till penseln Mättnad och målar in mer färg i blommorna. Så! Före och Efter. Som du ser så är penseln perfekt för att snabbt justerasåväl ljus som färg lokalt i en bild. Du ställer in styrkan och målar på för att lyfta fram eller gömma bort detaljer.