Enkel retusch med Healing

Små envetna finnar eller ett störande objekt i bilden trollas snabbt bort med

för det är ruskigt enkelt. Du har inga inställningar överhuvudtaget. Utan det enda du kan göra är att trycka till och måla över det du villatt Snapseed ska försöka trolla bort, så jag provar det på mitt öga. Kanske inte blev jättejättebra det här. Nu var det ju inte ögat jag ville få bort utan finnarna på hakan, men de är väldigt små så först är det läge att zooma in. Jag ångrar det här ögonfixet som ändå inte blev så lyckat med Tillbakapilen

Genom ikonen Före och Efter så ser jag hur förändringen blev, och i det här verktyget kan du alltså <i>inte</i> se Före och Efter genom atttrycka till och hålla inne över bilden för det kommer Snapseed misstaför att du vill försöka använda verktyget Healing, så det är alltså den här ikonenFöre och Efter som gäller för att se före och efter. Ett dubbeltryck på skärmen tar mig tillbaka till att jag ser hela bilden igenoch jag ser att det här är snabbt fixat. Jättejättebra! Bryggan här som ligger i isviken har inga finnar men väl en gren i övre hörnet, inte så snyggt, men genom att använda Healing så målar jag bort den.

särskilt inte om objektet du vill ta bort är placerat vid en yta som inte är så ren, så som när jag försökte bort mitt öga. Ibland krävs det att du ångrar och provar igen, och så lyckas Snapseed bättre den gången, det får man hoppas. Du får aldrig riktigt samma resultat, men ibland får du inse att det helt enkelt är omöjligt, det går inte att trolla bort vad som helst. Snapseeds verktyg Healing har inte massvis med inställningaroch <i>är</i> inte superkraftfullt. Det funkar bra för sådan härenklare retuch som små finnar och fristående objekt, men vill du göra mer avancerad retuch, så finns andra bättre appar som hjälper dig med det. Men som sagt, enkla små saker, de trollar Healing snabbt bort. Måla och vips så är det borttrollat.